torstai 6. elokuuta 2009

Kuulumisia Värjäripäiviltä, pe-illan keskusteluista

Hei,

Katselin tuossa kuvakavalkadia keskiaikamarkkinoilta ja killan osasto näyttää tosi värikkäältä ja hienolta. Kyllä on upeita naisia (ja taisi siellä olla yksi mieskin) hienoissa puvuissaan - värit, mallit, korut!

Värjäripäivillä keskiaikamarkkinatiimi valittiin vuoden 2009 Värikkääksi!!!!! Onnittelut! Ja tsemppiä jatkoon.

Värjäripäivät sujuivat mallikkaaksi. Tässä kaikille muistin virkistämiseksi ja edelleen ideoitavaksi ja kommentoitavaksi perjantai-illan keskustelujen muistiinpanoja. Tarkoitus oli ja on edelleen yhdessä pohdiskella ja kehittää tulevaa toimintaa.

Toiminnallinen vuosikokous
Missä: ehdotettiin Tampere (kannatus 19 henk.), Iitti (7)
Vuosikokouksen teemaksi tuli seuraavia ehdotuksia
- pikkuryijyt, vanhat ryijyt -teemaluento
- nauhat + paulat,
- 10x10 tilkkupalapeitto, jota voisi hyödyntää vuosipäivänäyttelyissä
ja keskiaikamarkkinoilla
- kysytään Verkarannasta mitä he tarjoaisivat
Majoitusta tarjoaa: Tampereella Omena-hotelli


Vuoden 2010 Värjäripäivät
Missä: ehdotettiin Lappia, Kangasniemeä ja Etelä-Suomen Evoa (joka sai ehkä eniten kannatusta). Evoa puoltaisi helppo tavoitettavuus ja päivien organisoinnin helppous, jolloin jäisi enemmän energiaa tulevaa juhlavuotta varten.
Ohjelman teemoiksi tuli ehdotuksia: luonnonpuretteet, puun kuoret, vanhat ryijyn värit, kaislat-heinät, kasvimaan värit, maavärit


Vuoden värikasvi
Vuoden värikasvi valinnassa ehdotettiin ?teemoja? puun kuoret, vanhat ryijyn värit, kaislat-heinät, kasvimaan värit, maavärit, joista puheenjohtaja valitsi puut. Puista ehdotettiin seuraavia kasveja/lajeja: paju, omenapuu, paatsama, tervaleppä.
Vuoden värikasviksi valittiin selvällä äänten enemmistöllä (>31 ääntä) paatsama.


Vuoden värikäs
Ehdotettiin Värjäripäiviä, Keskiaikamarkkinatiimiä ja Leena Riihelää. Leena sai 17 ja Keskiaikamarkkinatiimi 21 ääntä. Vuoden 2009 värikkääksi valittiin siis niukalla äänten enemmistöllä Keskiaikamarkkinatiimi.


Värjärikilta 10 vuotta
- Perustettiin juhlatoimikunta, johon valittiin Tuija Timonen (koolle kutsuja), Ulla Toivanen, Kristiina Valolahti ja Saara Hynninen.
- Värjäripäivät 2011 järjestetään killan kotipaikkakunnalla Iitissä
- Ehdotettiin valmistettavaksi tilkkutäkki, jossa jokainen kiltalainen voisi valmistaa yhden 10x10 cm palasen. Täkki voitaisiin laittaa näyttelyyn ja myöhemmin käyttöön esim. keskiaikamarkkinoilla.
- Juhlanäyttely Iitin Värikeskuksessa ja kiertävä näyttely eri kaupungeissa Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä
- Juhlajulkaisun kirjoittaminen, killan historiikki

Terveisin, Riikka

1 kommentti:

Leena kirjoitti...

Kiitos heille, ketkä olivat ehdottaneet minua Vuoden värikkääksi:)
Nimitys meni nyt ihan oikeaan osoitteeseen, onnittelut Keskiaikatiimille, tosi hyvää mainosta luonnonvärjäykselle ja eritysesti yhdistyksellekin!