torstai 2. helmikuuta 2012

Tervetuloa osallistumaan SULOisia värejä -projektiin!Lapiolahden Ullan ja miun luotsaama SULOisia värejä -projekti valittiin mukaan valtakunnalliseen NowHere Finland -näyttelyyn ympäristömyötäisenä tekona. Näyttely on esillä Suomen käsityön museossa 27.1.-13.5.2012, kesällä sitten Savonlinnassa ja syksyllä Lahdessa. Näyttelyssä SULOisia värejä -projekti on esillä lähinnä kuvakavalkadina (koska varsinainen näyttelyyn valittu juttu on "teko"), mutta kuvaruudun eteen on asetettu iso lasipurkki, johon saa käydä lisäämässä oman jätevärjätyn värinäytteensä (museon infotiskiltä saa ohjeet museoon mennessä).

Pääasiassa tekomme kuitenkin konkretisoituu työpajoina ja kaikille avoimena roskisvärjäämisen koekeittiö-webbisivustona, joka on auki osoitteessa suloisiavareja.wordpress.com - siellä enemmän tietoja koko projektista.

Otamme mielellämme vastaan blogiimme juttuja erilaisista värjäyskokeiluista ja muista värikokeiluista kaikella roskiskamalla... nettisivulla on jo kokeilua mm. kahvilla, teellä ja sitrushedelmän kuorilla, mutta koska jokainen saa kumminkin erilaisia värjäystuloksia (värjäävän materiaalin määrästä, vedestä ja langasta tai muusta materiaalista riippuen) ja haluaisimme nimenomaan esiin kokeilujen koko kirjon, toivomme tietenkin kokemuksia myös samoilla aineilla! Meille kelpaavat myös ne "epäonnistuneet" kokeilut - eli jos tulee mieleen kokeilla kuivatuilla banaaninkuorilla värjäämistä, eikä lopputuloksena saakaan yhtään väriä, se tieto on blogiimme yhtä tärkeä! (Kuivatuista banaaninkuorista muuten pitäisi saada jotain väriä...)

Eli tervetuloa osallistumaan SULOisia värejä -projektiin!
suloisiavareja.wordpress.com

Ei kommentteja: