sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Indigovärjäilyä Jyväskylässä + paikallinen postituslista?Syyskuun lopuksi Ulla, Niina ja minä tempaisimme kattilat, saavit ja väriaineet mukaan ja lähdimme värjäämään indigolla suurten vetten äärelle Korpilahdelle. Värjäysretki oli kaikinpuolin onnistunut ja mieli hyvä vielä pitkään. Lisää vastaavia reissuja on harkinnassa ja ihmettelen vain, miten tätä ei ole aiemmin tullut tehtyä. Kivaa oli kolmen hengen voiminkin, mutta jos joku on kiinnostunut lähtemään messiin seuraavan kerran (jota ei ole päätetty vielä), ottakoon yhteyttä, tai liittyköön uudelle postituslistalle, josta saa ja voi itse välittää tietoa alueen toiminnasta (lisää alla).

Jos on kiinnostunut järjestämään värjäyspäivän, varmaan muitakin kiinnostuneita löytyy. Aikataulujen vekslaaminen voi mennä ikuisuusprojektiksi, mutta ehkä parhaiten onnistuu niin, että sopii yhden tai kahden ihmisen kanssa päivämäärän ja paikan, sitten kutsuu muita innostuneita mukaan. Paikalle tulevat ne, jotka pääsevät.

Alueittain tieto kulkee varmaankin hyvin, jos kootaan jäsenistä alueellisia postituslistoja, mitä kautta tieto kulkee niille, jotka sitä haluavat. Eli kaikki Jyväskylän seutuvilla asuvat (tai muut alueen toiminnasta kiinnostuneet): avasin alueen värjäreille oman postitusryhmän osoitteessa groups.google.fi/group/varjarikilta-jkl. Jos olet kiinnostunut liittymään listalle, mene ym. sivulle ja klikkaa "Liity tähän ryhmään". Jos sinulla on Google-tunnukset (esim. gmail sekä tämä blogi käyttää googletunnuksia), kirjaudu niillä sisään tai sitten luo itsellesi tunnus. Jos tarvitset apua, voit meilata vaikka minulle paivi.hintsanen¤coloria.net ja kysyä.

Kaikki listalle kirjautuneet voivat lähettää tiedoteviestejä osoitteeseen varjarikilta-jkl (at) googlegroups.com, josta viestit menevät automaattisesti sähköpostina kaikkien listalle kirjautuneille. Postituslistan kautta kaikille kiinnostuneille välittyy tieto siitä, jos/kun seuraavan kerran menemme värjäämään tai jos joku muu organisoi värjäysjuttuja tai tarjolla on jotain muuta alueellista tarjontaa. Itse olen kiinnostunut kuulemaan mm., jos joku muu Jyväskylän seutuvilta on suunnittelemassa joko värjäysreissua tai esim. värisienten poimintareissuja. Autottomalle kaupunkilaiselle päivät luonnossa ovat harvinaista herkkua!

Muillakin paikkakunnilla on varmaan ihmisillä kiinnostusta tapaamaan värjäyksen merkeissä - pallo on teillä.

---

Lisää juttua indigovärjäilystä Coloria-blogissa.

Ei kommentteja: