lauantai 2. elokuuta 2008

homeiset langat..

onko kellään kokemusta, miten värjäysliemeen unohtuneille villalangoille on tapahtunut... hoksasin kesällä leikkimökin terassilta kannellisen sangon, jonka sisältö oli seuraavanlainen: santelipuun jälkivärjäysliemi, sukkahousujen värinen villalankavyyhti ja pari kolme kämmenenkokoista homehtunutta epämääräistä kasvustoa. Haju oli karmiva, lähes samanlainen kuin hapansilakoissa. Maistanut en, eikä kuvaa valitettavasti ole. Nyt tuo lähetys odottaa kotona vesisangossa, pois en malttanut heittää... miten saan tai saatan ottaa homeen pois!!!!????

3 kommenttia:

Päivi H. kirjoitti...

Miulla kerran jäi langat viikoksi ja niihin tuli sellainen hyvin pieni ja kevyt home liemen pinnalle ja vähän lankaankin. Haisu oli jonkunmoinen. Mutta kuorin pinnalta suurimmat homeet, huuhtelin ja keitin fairyssä (seiska kesti keittämisen). Haju lähti, lankoihin jäi sinivihreitä läikkiä, mutta muuten home häipyi ja hajukin raikastui. Eikä läikät levinneet langoissa laisinkaan myöhemmin ja miusta olivat rusehtavassa langassa oikein kauniita.

Niina J. kirjoitti...

Mites tämä vanhan kansan konsti eli piimässä liottaminen. Jos niistä langoista rapsuttelisi ensin kaiken irtilähtevän ja sitten upottaisi piimään pariksi päiväksi. Hämärästi muistan joskus jonkun valkoisen paidan pelastaneeni tällä tavalla..

Leena kirjoitti...

Etikka auttaa kanssa:)

Olipas tosi kiva yllätys avata tämä värjärikillanblogi ja huomata näin paljon kirjoituksia!!